Install Day

Merhaba arkadaşlar,

Çok geç kaldık, çok fazla sorunla karşılaştık ancak şu an sıkıntılarımızı çözmüş durumdayız. Önceklikle yaşanan gecikmeler için hepinizden kulüp olarak özür dileriz. Etkinliklerimiz ve eğitimlerimize bu hafta hızlıca başlayıp açığı kapatmaya çalışacağız. Ancak hafta sonunda hazırlık öğrencileri tatile girecekleri için yine 1 haftalık bir boşluğumuz olacak, onda da standart workshoplar ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hazırlık öğrencileri döndükten sonra da ara vermeden eğitimlerimizi planlanan takvime sıkıştırmaya çalışacağız.

İlk olarak 7 Kasım Salı günü MED binası kafeteryasında bir kaç masaya yayılıp siz yeni üyelerimize ve isteyen herkese GNU/Linux dağıtımları kuracağız. Saat 18:00’dan itibaren gelen herkese kapımız açık. GNU/Linux sistem kullanan veya kendim kurabilirm diyen arkadaşlar için önem arz etmemektedir. Ancak diğer arkadaşlar için önemli çünkü eğitimlerimizde özel mülk işletim sistemlerine destek verilmeyecek ve bu sistemleri kullanan arkadaşlar eğitimlere kabul edilmeyeceklerdir. Apple MacBook kullanan arkadaşlar eğitimlere katılabilirler çünkü çekirdeği özgür bir sistem ve hala tartışmalar sürse de şu aşamada reddetme gibi bir durumumuz yok. Geç haber verdiğimizin farkındayız, aşağıda yazacağım bu haftaki başangıç eğitimleri için yarın gelemeyen arkadaşlara istisnalar gösterilebilir. Ancak daha sonra sistemlerini sağlıklı bir şekilde kurmuş olmaları beklenecektir.

Not: Sisteminizde Windows çalıştıramazsınız diye bir talebimiz olamaz ancak eğitimlere gelirken her ne kadar tavsiye etmesek de en azından sanal bir makine üzerine bir GNU/Linux dağıtımla birlikte gelmelisiniz.

İkinci etkinliğimiz C Programlama Dili eğitimi, 8 Kasım Çarşamba günü saat 18:00’da EEB 5105 nolu derslikte Sercan Şahan anlatımı ile gerçekleşecektir. İlk haftaki eğitim temel programlama bilgisi, terminal ve derleyici hakimiyeti ve temel C kodlarını tanıma şeklinde başlayacaktır. Katılımlarınız eğitimlerin devamı açısından önem arz etmektedir.

Bir diğer eğitimimiz 10 Kasım Cuma günü saat 18:30’da EEB 5105 nolu derslikte başlayacak olan Python Programlama dili eğitimidir. Cuma günü Python temelleri ele alınıp eğitime başlangıç yapılacaktır. Daha sonra hazırlıkların da dönmesiyle eğitimler hızlanacak ve bitirilecektir.

NOT 1) Eğitimlerde herkesin kendi kişisel bilgisayarını getirmesi beklenmektedir. Eğer kendi bilgisayarınız yoksa, bozuksa, masaüstü kullanıyorsanız lütfen bizlerle iletişime geçiniz. Çok fazla olmasa da en azından bir kaç kişiye bu konuda destek olabiliriz.

NOT 2) Normal şartlar altında belirli br kayıt ve kontenjan şartımız olmasına rağmen ilk dersi kendi gecikmemzin bir telafisi olarak herkese açık yapıyoruz, ancak bundan sonraki haftalarda yoklama alınacak ve sayıya göre sınıflar bölünebilecektir. Bilginize.

NOT 3) Eğitimlerimiz tamamen ücretsizdir. Genel olarak ITUGnu etkinlik ve eğitimlerinde fidan veya hayvan barınağına mama bağışı şartımız oluyor ancak yine yukarıdaki sebepten dolayı ilk eğitimlerimiz bu kapsam dışına alınmıştır. Ancak ileride de ne olursa olsun, ITUGnu üyeleri ve kulübün kendisi bu organizasyonlardan kesilikle bir gelir elde etmemştir ve etmeyecektir.

Her hangi bir sorunuzda veya danışmak istediğiniz bir durumda listeci üzerinden bizlere mail atabilir, Telegram gruplarına yazabilir veya Telegram üzerinden DM atabilirsiniz. Maili çok kısıtlı bir zaman diliminde yazıyorum, yazım ve dilbilgisi hataları var ise lütfen bizleri uyarmaktan çekinmeyin. Sizler kadar bizler de bu konuda hassasız.

Telegram: @itugnu @itugnugoygoy @iErdem

Twitter: @ituoy