Herkese tekrardan merhaba! Uzun bir zamandır hosting sebebiyle yaşadığımız sıkıntılardan dolayı kapalı olan websitmizi tekrardan yayına aldık ve sizlerle birlikteyiz. Her ne kadar websitemizin artık ihtiyaçlarımızı karşılamadığını düşünsek de en azından ayakta kalmasının bizim açımızdan motive edici olduğunu düşünüyoruz. Kısa vadede gerçekleşmesini öngördüğümüz planlarımız arasında yer alan yeni bir websitesi yazma olayını da umarım bir aksilik olmadan tamamlayacağız. Proje başladığında ve bittiğinde sizlerin de bolca pull/requestlerini Git üzerinden bekliyor olacağız 🙂

Bunlar gerçekleşirken yeni döneme de hızlı bir giriş yaptık. Tüm İTÜ mensupları olarak akademik yarıyılın 3. haftasını tamamladık. Yoğun geçen derslerle birlikte geçtiğimiz hafta hazırlık öğrencilerinin de döneme başlamasıyla Kulüpler Birliği’nin muazzam özverisi ve çalışkanlığıla ortaya çıkarttıkları, #backtoschoolfest mottosuyla bize kazandırdıkları Kulüpler Tanıtım Festivali’nde standımızı açtık ve yeni üyelerimize merhaba dedik. Verimli 2 günün ardından 4 Ekim Çarşamba günü gerçekleştireceğimiz Tanışma Toplantısını iple çekiyoruz. Toplantı kapsamında yeni arkadaşlarımızla tanışıp, Özgür Yazılım ideasını ve güzelliklerini elimizden geldiğince açıklamaya ve sevdirmeye çalışacak ve ardından da dönem içinde yapmayı planladığımız etkinlik, eğitim ve seminerle alakalı fikir alışverişinde bulunacağız.

Bir diğer değinmemiz gereken konu ise her yıl Eylül ayının 3. Cumartesi günü kutlanan Yazılım Özgürlüğü günü. 15 Eylül’de bir dostumuzun ikazı üzerine bu önemli günün 3 yıldır Türkiye’de hiç bir şekilde kutlanmadığını farketmiş olduk ve harekete geçtik. Sembolik de olsa bir şeyler yapmak ve farkındalık yaratmak adına 6 kişi kadar İTÜ Maslak kampüsü’nde toplandık ve bu güne özel bir Python Sprint düzenledik. GitHub üzerinden ampy projesine ait 2 adet issueyu çözüp gönderdik. Çok kısa sürede haber verdiğimiz ve amatör şekilde gerçekleştirdiğimiz bu organizasyona katılan arkadaşlarımıza da çok teşekkür ederiz.

Bunlara ek olarak dün akşam yine Güray Yıldırım’ın bir son dakika aramasıyla Firefox Quantum Sprint düzenledik. Mozilla şu günlerde bir süredir beta sürümde olan Firefox’un 57. sürümünü yayınlamaya hazırlanıyor ve bu kapsamda dünya genelinde 14 Kasımdaki lansman öncesinde son sorunları da ortadan kaldırmak için beta sürümünün test edilmesini istiyordu. Yine geç bir farkındalıkla Türkiye’de hiç etkinlik olmadığını gördük ve ekip olarak harekete geçtik. Abaküs Kitap’ın tamamlamak üzere oldukları yeni ofislerinde İstanbul Boğazı manzarası eşliğinde Firefox Quantum pastamızı kestik ve testlerimizizn sonuçlarını raporladık. Bir sonraki adım olan Quantum Release Party için de Mozilla Vakfı ile görüşmelere başladık. Biraz Quantum üzerinde konuşmak gerekirse zaten beta sürüm bile uzun zamandır gerekli çevrelerden tüm övgüleri toplamış durumda. Bz ekip olarak fazlasıyla beğendik ve memnun kaldık. Umarız sizler de beğenirsiniz.

Şimdilik bizden bu kadar, kulüp hakkında bilgi almak, etkinliklere kaydolmak için sitemizi, sosyal medya hesaplarımızı ve telegaram grubumuzu takip etmeyi onutmayın. Bir dahaki yazıya kadar hoşçakalın.